30 induló szerencséltette a regattát, ami az eddigi legtöbb induló bajnokságon a Micro Magic osztály történetében. Közülük is kiemelkedett Ifj. Csóka László és Forrai Csaba, akik az EB-n vettek részt egy héttel a mi versenyünk előtt és így eléggé bemelegedtek az OB-ra.

mm.jpg

Szombaton 5 míg vasárnap 3 futamot sikerült kierőszakolni a cseppet sem kedvező szélviszonyokból. Persze a szombat nem lett volna annyira rossz, ha nem éppen az északi parton vagyunk. Itt a maradék északi szél kevésbé szerencséltetett minket. Az öt futam azért lement, sőt a B csoportnak a hatodik is.

Már az elején látszott Ifj. Csóka László fölénye és a nap végére úgy állt, hogy az ötből csak egy futamot nem tudott megnyerni.  Lévén a modellvitorlázás is technikai sport, biztosra nem lehetett menni, de már szombaton nagyon állt neki a zászló.

Aznap este a társaság remek paprikás krumplival és Szeremley borokkal vígasztalódott, hogy aztán vasárnapra mégnagyobb flaute fogadja a flottát.

tumblrmby7golgev1rj5nq6o1500.jpg

szombaton sem fújt túlságosan

Vasárnapra kettő és fél futam maradt, ahol Ifj. Csóka László végkép bebiztosította magának a győzelmet és Forrai Csaba is hozta magát, úgy, hogy kipróbálta az osztály első 3d vitorláját, ami itt méginkább annak nevezhető, mint a nagyvitorlázásban, hiszen megoldható az egy anyagból gyártás. Az első kisérlet gyenge szélben bíztató volt.

A harmadik helyért még volt némi sorbanállás. Országh Tibor, Székely Antal és Beliczay Péter küzdött egészen az utolsó pillanatig a dobogó legalsó fokáért. Végül a szerencse Beliczay Péternek kedvezett pontegyenlőséggel Országh Tiborral és egy ponttal lemaradva követte őket Székely Antal. A hatodik helyen Fluck Benedek végzett.

mmdijak.jpg

A díjkiosztó már a totális flaute jegyében zajlott. Díjat kapott az első hat helyezett mellett az utolsó, a legfiatalabb, a legidősebb, és az egyetlen nő is.

Reméljük jövőre sokan találkozunk Siófokon az 5. Országos Micro Magic Bajnokságon.

 

VÉGEREDMÉNY


RANGLISTA AZ UTOLSÓ VERSENY ELŐTT

 

Október 23-án verseny Orfűn és december 1-én túraverseny a Lágymányosi Öbölben, mely egyben az utolsó ranglistaverseny  idén.