Amikor a sorozatot kitalálták, még több helyszín is szerepelt a programban, de ma már belátva, hogy a téli hideg ellen és a népszerűsítés szempontjából a legalkalmasabb hely a Városligeti-tó, majdnem minden verseny ott zajlik. Tekintve, hogy a Széchenyi Fürdő meleg vize mindig bőven fagypont fölött tartja a víz hőmérsékletét, ez nem is csoda. Ettől persze köd is van, de szél is.

vbr11.JPG

 A szél persze nem a legegyenletesebb. Sebességi összemérésekre egyáltalán nem alkalmas, de a tó a téli vitorlázási hiányt jól ellensúlyozza. Magyarországon két ilyen téli sorozat létezik, ez, illetve Orfűn a Téli Kupa, mely a Micro Magic osztály számára kínál megmérettetést.

 Itt a kiírás szerint 80 cm-nél rövidebb hajók is ringbe szállhatnak, de valahogy úgy alakult, hogy a Micro Magic és a lassan, de biztosan formálódó, alakuló RG65 osztály hajói vesznek itt részt elsősorban. Főleg az RG65-el hajózók számára népszerű a verseny.

vbr3.jpg

 Idén és jövőre már öt időpont is kijelőlésre került. Sőt egy már le is zajlott. Az első december 15-én került megrendezésre, melynek az eredményeit itt lehet megtekinteni.

 Idén, persze lesz még egy, december 29-én még aki kedvet érez és ki tud menni  a Városligetbe, akár ki is próbálhatja a modellvitorlázást. Ha nem megy persze akkor sincs minden veszve, hiszen jövőre január 19-én, február 16-án ás március 16-án biztosan lesz VBR forduló. Arról már nem is beszélve, hogy a Micro Magic osztály legalább egy - a Lágymányosi-Öböl befagyása esetén - két ranglista versenyt is rendez itt.

 Egyszóval, ezen a télen lesz bőven esemény Budapest közepén, ha valakit érdekel, kipróbálná vagy csak hétvégi programnak szánná a versenyt.